Dit is de tweede keer in een paar maanden dat ik eet bij Esmée, waar ooit Geist van Bo Bech zat. We zijn deze keer op tijd, dezelfde maître, die de vorige keer nog wat pissig was, wringt zich in bochten om het ons naar de zin te maken en plaatst ons na veel heen en weer lopen en kijken op het terras. We zitten aan het fraaie Kongens Nytorv wat er na jaren bouwput eindelijk mooi uitziet. Ik kom hier sinds 2008 en heb het nog nooit zo gezien.

De pan con Iberico is overanderd lekker, de gougères met comté en truffel hebben nog steeds een drupje teveel (echte) truffelolie, de olijven zijn super, en zo ook de chip &dip van crispy aardappels en sour cream/onion. We drinken een Riesling, cuvée Theo van Domaine Weinbach (F, 2016) en zitten ‘plein soleil’.

De topside turbot, sauce fume imponeert, net als de vorige keer, en 2 van de 4 mannen smeren zich nog maar eens in.

De Organic free range Esmée rotisserie poussin met sauce Albufere is iets veranderd, de salieboter is ingewisseld voor een ruime hoeveelheid morilles, echt superlekker, net als de El Rapolao van Raúl Pérez (E, 2019)

De Esmée grilled salad met gegrilde courgettes, radijs en pistachecrème heb ik de vorige keer niet gegeten, vooral die crème is top.

Onze beauty-boys willen nog een keer smeren maar het blijkt dat de eerder gebruikte zonnebrand van een van de personeelsleden was die nu naar huis is… We sluiten af met een ‘piña colada’ met kokosijs en gekonfijte ananas, niet normaal lekker, en gan nog even een uurtje liggen voor het volgende programmapunt!

Esmée | Kongens Nytorv 8 |  København


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.