Op mijn geheime plek in Spanje, niet zo moeilijk, 3 baaien voor El Bulli, eet ik sinds jaar en dag aan het strand. Als ik hier 3 weken ben, wat nog wel eens voorkomt, wordt het op een gegeven ment wat eentonig, maar in zo’n weekend wil ik al mijn favorieten proeven. Eén van die favorieten is de ensalada con patats con atun. Bodempje schijfjes gekookte aardappel, met daarop wat tomaat, (goede) tonijn uit blik, rauwe ui (ben ik normaal helemaal niet dol op, maar deze zijn top), en geprakt ei. Zelf doe je er aan tafel olie en azijn over, en is het helemaal te gek. Alle ingrediënten hebben hun eigen, goede, smaak, en de combinatie is heerlijk.

Daarna een fideau, gebroken spaghetti gaargekookt in een schaaldierenbouillon, met stukjes gekookte inktvis erdoor en als klap op de vuurpijl de tarta au whiskey. Deze ijstaart komt volledig uit de fabriek, ik weet het, maar als je ‘m 5 minuten op adem laat komen en er een scheut whisky overheen plenst…… top. Waarschijnlijk zo chemisch als de pest, en in het gewone leven moet ik trouwens ook niet aan whiskey denken, maar zo met de hakjes in het zand, helemaal lekker. De lunch vandaag wordt heel rustig, opwarmertje voor vanavond.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.