Spaanse toestanden, want het is zomer! Dit is typisch een receptje “ijskast aanvegen”, neem lekker wat er op moet (denk verder aan haricots verts, doperwtjes, mais, olijven, ansjovis).
Belangrijk is dat je alleen maar goede spullen gebruikt, zoals die Ortiz tonijn, dat vind je terug in de smaak. Smeuïgheid is ook belangrijk, dus gebruik gerust een extra lepel mayo of een scheut room.
De groene sla die figureert in dit recept komt uit eigen tuin!
Prep Tijd | 15 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn Ortiz uitgelekt en fijngeprakt
- 1/2 rode ui fijngesnipperd
- 1/2 rode paprika in brunoise
- 15 kerstomaat in 4-en
- 1/3 komkommer ontzaad en in brunoise
- 3 eieren hardgekookt en fijngesneden
- 150 g kewpie mayonaise
- 2 el kleine kappertjes gespoeld en gehakt
- 1 krop kropsla gewassen en gedroogd
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng tonijn met ui, paprika, kerstomaat, komkommer, ei, mayonaise en kappertjes en zet een half uur (koud) weg)
- Breng op smaak met zout en peper en serveer met kropsla.