Tja, er gebeurt hier niet zo gek veel, althans niet culinair (over de rest praat ik eigenlijk nooit), de ene dag volgt de andere op. Heerlijk! Wat helemaal super is hier is de Wine Palace, een winkel waar vrijwel alles wat Spanje maakt op gebied van wijn te verkrijgen is. Bekend wisselt zich af met onbekend en af en toe zit daar een verrassing tussen. Super! Verder naait Rafa de piraat nog steeds een oor aan als je daar vis gaat eten, maar oooohhhh wat was het weer goed eergisteren. Wauw! Onze Deense vrienden, ja, de Rice’jes, best verwende luitjes uit Kerteminde, waar de verse vis zich dagelijks aanbiedt, waren ook helemaal enthousiast over de caracolles del mar, espardenyas, rascasse en natuurlijk de Remelluri (E, Rioja blanco, 2007).
Culinair hoogtepunt, wat niet gezegd kan worden van de dagelijkse lunches op het strand. Dit was altijd mijn favoriete tent, visjes, lekkere wijnen en na afloop de tarta au whiskey. De heren eigenaars, onder leiding van moeder, hebben het licht gezien en de porties gehalveerd. Kreeg je vroeger een heel tarbotje (van de visfarm in het midden van de baai, nu is dat nog maar één zijde (voor hetzelfde geld), de empedrat is minder lekker en de ensalada de patatas con atun redelijk smakeloos. De cinque terre wijn uit Palau is van de kaart af, want niet zo’n leuke familie….. en zo weet ik er nog wel een paar…. Anyway, niet zeiken, het is hier heerlijk, superweer, gisteren lekker gevaren, vandaag weer een dagje thuis. Morgen maar weer eens een receptje.