Ik heb gisteren voor het eerst met Max gedoken. Okky zou ook meegaan, maar haakte op het laatste moment, op het strand, af. Een geweldige ervaring, die ondanks het slechte zicht en het wat flauwe wildlife ongelooflijk spannend was. We gaan vandaag weer, heb m’n “wreckdive” afgezegd, dit is veel cooler. ‘S avonds gegeten in de Marina (waar we s’ochtends omheen gedoken hebben), een soort rond restaurant aan het einde van de pier, met vis in het vaandel.

Het was niet top, nu ben ik erg verwend (Visaandeschelde), maar ik heb wel zeldzaam lekkere oesters gegeten, te weten Tsarskaya’s. Ik had er nooit van gehoord, maar het zijn oesters uit Cancale (F) die vroeger nogal in de smaak vielen bij het Russische tsarenhuis. Superlekker in ieder geval. De coquilles in bloemkoolemulsie waren saai, de grote garnalen op Thaise ricenoodles en Malaysian laksha (soort dunne curry/kokos saus) ook, maar de wijnen van Warwick estate (SA) zowel de 3 Cape Ladies (blend van cabernet sauvignon, pinotage en merlot, 2003), als de chardonnay (2004) weer niet. Zo kwam toch nog alles goed!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.