Mooi gerecht wat is geboren uit een “ongelukje”. Mijn vlees werd maar niet mals want èn geen bout èn niet 3 dagen gepekeld. Wat te doen… “Nou..” zegt Aram, “waarom maak je er niet een soort hachee van”, en zo geschiedde! De 2de gaar-ronde heb ik er gewoon in gelaten want het vlees werd een paar dagen later met gejuich onvangen door echte wild-kenners. ’Een paar dagen’ hoor ik je denken… Ja, van een paar overnachtingen in de koeling wordt het gerecht nog lekkerder.
Prep Tijd | 45 minuten |
Kook Tijd | 3 uur |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 bollen knoflook
- 10 peperkorrels
- 3 blaadjes laurier
- 10 jeneverbessen
- 2 liter rode wijn
- 1 kg wild zwijn poulet
- 2 el olijfolie
- 3 in rode uien dunne halve manen
- 6 kruidnagels
- 3 el boter
- zout
- allesbinder optioneel
- ontbijtkoek optioneel
- pure chocolade optioneel
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng knoflook met laurier, peperkorrels en jeneverbessen en leg hier het wild zwijn in.
- Haal het vlees uit de wijn, dep droog, bestrooi met zout, schroei om en om dicht in een pan met een dikke bodem in olijfolie en blus af met het gezeefde vocht van de marinade.
- Kook het vlees zacht in 2 uur gaar met de deksel voor 2/3 op de pan en laat in de pan met het kookvocht afkoelen (het is wel gaar maar nog niet echt zacht).
- Fruit de uien met kruidnagels glazig in boter en roer door het voor de 2de keer v verwarmde vlees.
- Laat het vlees nog een uur garen zodat de kruidnagel goed door de saus trekt
- Bindt eventueel met wat allesbinder, of met ontbijtkoek en breng, indien gewenst, nog op smaak met chocolade.
Notities
Het is even een werkje maar het is fijn om voor het serveren de kruidnagels eruit te vissen. Hier zijn ook handige zakjes van kaasdoek voor te koop.