Zoals in elk huishouden zijn in huize Jaspers de taken redelijk verdeelt. De vrouw doet de was en de strijk, en ik kook. De rest is een gezamenlijke inspanning maar er zijn een paar uitzonderingen. De curry, vaak met garnalen, en de doperwt-avocado-biet salade van Yotam Ottolenghi (Plenty more) komen Isabel haar koker, evenals de roze zuurkool, maar daar moet het geloof ik 10ºC voor vriezen.
Een ideaal avondje in de buitenhut bestaat uit lang gegaarde procureur, spicy bospeen en krokant gebakken zoete aardappel. Oh…, en wijn!
Porties |
|
Ingrediënten
- 3 el sherryazijn
- 100 g rode ui in halve ringen
- 4 el olijolie + wat extra
- 1/2 tl suiker
- 3 tl chilisaus
- 400 g rode bietjes gekookt en gesneden
- 200 g doperwten geblancheerd en koud gespoeld
- 200 g avocado gesneden
- 10 g munt blaadjes, gesneden
- 10 g koriander blaadjes, gesneden
- 20 g doperwtscheuten
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng azijn, ui, olie, suiker, zout en peper tot een dressing en meng met de bietjes.
- Leg de helft van de bieten op een groot bord en schep hier de helft van de doperwten, avocado, koriander, munt en doperwtscheuten op.
- Leg het restant van de bieten op de doperwten, en daarop het restant van de doperwten.
- Besprenkel met olijfolie en serveer direct.