Over Compartir en Cadaques hebben we het nu vaak genoeg gehad, gaan we niet meer doen, behalve dat het een must is daar eens te eten… Enfin, ik was er dus een week of wat geleden en de maitre verteld me trots dat ze een 2de zaak hebben, Disfrutar, in Barcelona. 2 uur rijden, dat dan weer wel, maar een goede reden om onze blije student die nog wat nawerk had en dus later kwam, op te halen van het vliegveld.
Zaterdagmiddag 13.30, de gloednieuwe en prachtige zaak zit half vol, om 14.00 kan er geen kip meer bij. Oriol Castro, de chef die ik nog ken uit zijn tijd als keukenchef bij El Bulli, staat aan het hoofd van de passe, bonnetjes ligggen voor hem, het is alsof ik Ferran 10 jaar geleden zie. En zo gaat de hele middag. De gerechten zijn El Bulli Revisited, maar dan geëvolueerd door de jaren, completer, lekkerder en niet meer het gevoel dat je in een laboratorium zit.
Ik ga niet elk gerecht beschrijven, ze staan ondertussen allemaal op Facebook, maar een paar zijn zo helemaal te gek dat ze extra aandacht mogen hebben.
Gefrituurd eitje op een eierschaal gevuld met paddestoelgelei
Recuit (verse lokale kaas) met truffel, dennenhoning en pijnboompitten
Macaroni carbonara (de macaroni zijn van gegeleerde bouillon)
Dit is slechts een greep, maar de hele ervaring is geweldig. Service, bediening, thuisgevoel, feest voor de ogen èn de papillen, kortom, een nieuwe must-go