De andere dag kreeg ik mijn vriend Ferry te eten terwijl ik die middag voor het laatst bij slagerij Woorts in de Maasstraat was. 1+1=2, dus met een mooie diamanthaas onder de arm richting huus!
Omdat ik altijd veel moet bespreken met de Fer (klik hier om te weten wat hij tegenwoordig doet), wat gepaard gaat met de nodige wijn want proeven is immers deel van ons werk, had ik voor ogen om helemaal niets meer te doen tegen de tijd dat we aan tafel gaan. Dus lieve vrienden, diamanthaas om en om aangebraden en in de warme olie gelegd (zie hier de methode),
groene groentetjes geblancheerd en koud gespoeld, èn een zakje jus de veau laten ontdooien (recept onderaan de pagina), mosterdzaadsaus gemaakt (zie hier de methode), en op het moment suprême is het een kwestie van de groentes even door de jus de veau, vlees uit de olie en trancheren, en serveren met de saus, hoe makkelijk kan het zijn!
Recept Afdrukken
Jus de veau
Instructies
Zet de kalfsbotten 30 minuten in een op 250º C voorverwarmde oven en draai een paar keer om.
Voeg schenkels en groente toe en zet nog 10 minuten terug in de oven.
Schep* botten, schenkels, vlees en groente over in een grote pan en vul op met water (scheppen zodat het merendeel van het gesmolten vet in de braadslede blijft zitten).
Breng de inhoud van de pan tegen de kook aan en schuim regelmatig af.
Laat 6-8 uur zacht pruttelen.
Passeer de fond door een fijne zeef en laat inkoken tot ± 750 ml