Onze Gijs is dol op Bordeaux, dus als Emiel den Dulk van De Toren (Zuid Afrika) Nederland aandoet is hij er als de kippen bij om JA te zeggen tegen een lunch bij de Kersentuin, met zijn vrienden, de importeur (De Lange uit Oosterhout) en de grote baas Emiel zelf.
We drinken van De Toren;
La Jeunesse, Délicate
Diversity 2015,
De Toren Z 2013
Fusion V 2010
Book 17, 2014
De achterkant van het etiket van de Fusion V verteld je eigenlijk al alles over de stijl, de druiven, het klimaat en wat dies meer zij, ik hoef alleen nog maar te vermelden dat vooral de laatste, de Book 17, een waanzinnige wijn is, wow…
De gerechten van chef Wessel Ruijmgaart zijn overigens ook waanzinnig;
houmous met baba ganouche, crispy pita en komkommer salsa met mint
bereidingen van Gasconne kalf met een salade van Opperdoezer ronde, waterkers en zomertruffel
tosti van foie gras met gemarineerde bietjes en Madeira saus
staartstuk van het Siementhaler rund(6 weken dry aged) van de bbq, met licht gerookte biet, knolselderij en Béarnaise
Het gaat allemaal lekker à tempo, iedereen moet werken, ik moet door naar Vindicat in Groningen, maar we laten ons en passant nog wel uitnodigen voor de volgende jaarvergadering van de G6 in Zuid Afrika. Vandaag in ieder geval mooie wijne en een prachtige lunch.