7 november komt mijn nieuwe boek uit, de stoofbijbel, 432 pagina’s recepten, foto’s, how to’s, tips & tricks.
Wat onderscheid een stoofschotel van een ovenschotel, het zijn allemaal vragen die ik ook had toen ik begon aan deze bijbel. “Stoven is een kooktechniek waarbij producten lange tijd op relatief lage temperatuur, zo’n 90 graden, worden gaargemaakt in vocht, bijvoorbeeld water, wijn, bouillon of vruchtensap”, aldus Wikipedia
pot au feu van groente
Niet overtuigd? Wat zegt het Voedingscentrum:Bij stoven maak je eten langzaam gaar in een gesloten pan in vet en nét niet kokend vocht”. Het internet staat er bol van; ” Het doel van stoven is het garen en zachter maken van producten die door hun samenstelling vaak ongeschikt zijn voor korte bereidingstechnieken”,
Procureur al limone
Laag vuur of lage oventemperatuur, in een pan of braadslede, veel vocht, bouillon, meerdere ingrediënten die hun smaak afgeven, langere bereidingstijd, niet boven 90ºC, supersmart!! (bestel via mijn webshop en ik signeer ‘m)
Stoofbijbel | 432 pagina’s | 1249 gram | € 31,99 | foto’s Dennis Brandsma uitgeverij Carrera
Wat een heerlijk boek Julius, het water staat mij nu al in de mond!
Beste, ik ben op zoek naar jullie contact gegevens (e-mail) zouden jullie mij deze wellicht kunnen mailen? Groet Wouter
Geschikt voor vegans?
Beste Julius,
Beetje domme vraag maar voor hoeveel personen zijn de recepten in het stoofbijbel boek ☺️ ?
Vriendelijke groet,
Karen.
Kunnen de recepten ook in een römertopf bereid worden?
Hallo,
Kun je deze recepten ook maken in de slowcooker ?