….stralen overal zou je zeggen, maar niet voor iedereen! Ieder jaar is november de moeilijkste maand voor elke zich omhoog knokkende chef. Valt ‘ie eindelijk, wordt het een 2de, of misschien zelfs een 3de, krijg ik een espoir, hou ik wat ik heb???? De mannen en vrouwen liggen er wakker van, echt waar. Euforie als er wat gebeurt aan de positieve kant, bittere teleurstelling als het negatief uitpakt, tikkie teleurstellend als er sprake is van een status quo, je wilt immers altijd meer en beter. Ik sprak er een paar na de Gault Millau, waar eigenlijk iedereen altijd wel redelijk happy is, mede veroorzaakt doordat dat de eerste is, het kan altijd nog goed komen. Daarbij heeft de Gault Millau, ook al eindig je niet in de hoogste regionen altijd een positieve berichtgeving. De Special Bite is meer een beetje voor de fun, de meesten trekken zich er niet zoveel van aan, eindig je hoog dan ben je happy. De Lekker is weer van een hele andere categorie, ik denk dat er echt mensen zijn die serieus ruzie hebben met de Lekker, die stelselmatig worden afgezeken wat ze ook doen. De Lekker is ondertussen best een grote dus bedenk wat dit kan betekenen op je omzet (natuurlijk ben ik het er mee eens dat als het ergens niet goed is dat niet in de doofpot moet, maar er zijn grenzen) om nog niet te spreken van je geestelijke gezondheid…. Maar het kan allemaal nog goed komen denk je, want de gids der gidsen moet nog komen, de rode bijbel, de Guide Michelin.

Ruim honderd jaar oud en ooit bedoeld om automobilisten te helpen van A naar B te komen is er geen zichzelf respecterende culi die de gids niet als leidraad gebruikt. Anoniem, onomstreden, onpartijdig, eigenlijk (niet iedereen neemt me dit in dank af) is er maar één echt belangrijke gids…en sinds dinsdag is hij er.

Anyway, er is weer goed gefeest bij deze en gene, en een paar missen de boot. Volgend jaar moet je maar denken. Negatief is er overigens weinig gebeurt, wel zo netjes in een “crisisjaar”. Lees maar even na op internet, om nu een dag later weer die hele lijst op het net te zetten. “Volhouden, boys & girls, ik ken een bekende sterrenchef die ook jaren op z’n eerste heeft moeten wachten, tot gek wordens toe, en een paar jaar later viel totaal onverwacht de tweede…..”


Reacties

  1. Door Mia

    Geduld is een schone zaak ! Inderdaad.

    Nog nooit gegeten,kippenlevertjes in gerookte spek gerold en in de oven Hier verwen ik mijn fam mee met verjaardagen,heerlijk!

    Ganzenlever,kan lekker zijn ik weet het niet..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.