Tweede adres op deze dag is de Oesterput in Blankenberge. De oesterput is sinds 25 jaar een soort luxe vreetschuur, 200 couverts, waar je geweldig kreeft, oesters en vis kunt eten. Begrijp me niet verkeerd, vreetschuur is lief bedoelt, het is een oude kreeft-groothandelsloods met tafels, stoelen en vooral een hoop sfeer. Als we binnenkomen staat maître Birger ons al op te wachten en we worden meteen aan de koffie gezet. Da’s de eerste keer dat dat ons gebeurt, dit beloofd wat! Na het onvermijdelijke draaien op het strand, de oesterputten in de zaak worden rechtstreeks gevoed met water uit de zee dus het strand is direct achter het duin, is de bazin binnen en kunnen we beginnen. 

Chef Piet zit in Las Vegas, net 50 geworden, en zijn vrouw Caroline neemt waar. Caroline is bloednerveus maar doet de job alsof ze al 20 jaar niets anders doet. We vliegen erdoor heen, en voordat we het weten zijn we bij het laatste shot, “Julius eet een kreeftje en doet mmmm”. Caroline vindt het zo gezellig dat ze voor de hele crew, we zijn met 6, kreeften, oesters, garnalenkroketten en wijn besteld en een kwartier later zitten we te smullen. Alles is heerlijk, nog een kleine dame blanche toe en we kunnen terug naar het Gooi. Ik verras mijn gezin met kort afgekookte kreeften die ’s avonds nog even op de Green Egg gaan, en Caroline laat alles in mijn auto zetten. Ik mag niets betalen, zeldzame gastvrijheid. De kreeften, kroketten, eigengemaakte cocktailsaus en witte wijn gaan er geweldig in die avond, Oesterput in Blankenberge, onthoudt die naam!!



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.