Een ruime week geleden draaiden we bij de Kromme Watergang, toch bijna 3 uur rijden, en wel meer op maandagmorgen. Dus zondagavond er naar toe, heerlijk eten, en slapen in hun appartement in Breskens.

Ik was vorig jaar al helemaal lyrisch (zie 16-10) dus dat zal ik je besparen, ben het overigens nog, en volsta dus vandaag met een opsomming van het menu

We starten met een glaasje champagne en een gin fizz, warm-koud, met oester en algen, en een wilde mossel met granny smith en venkel. Eerste wijn van sommelier Mike (al 14 jaar in de zaak, begonnen in de “plonge”) is Château Tour Léognan, tweede wijn van Châtea Carbonnieux (F, 2007), en er komen nog een paar amuses; spongecake van groene thee met ansjovis en kalamanchi, crème van Zeeuwse bruine bonen, gerookt buikspek op cederhout, en hoofdkaas.

Eerste gerecht is zeebaars met zeegroente, scheermes, limoen, anemoon en royal Belgium kaviaar, met brood van algen en zeewater. 

We stappen over qua wijn op een Corton grand cru van Domaine Chandon de Briailles, en krijgen coquille St Jacques met royale van biologische eendenlever met hazelnoot en schorseneer. Dan een wonderschone langoustine met scharrelkip (toch weer lyrisch!) met komkommer, zeegras en rettich, waarna tarbot met Noordzeekreeft, sinaasappel, raapjes en ui, met bisque van kreeft.

Glas Gehring Niersteiner Bildstock, een Frühburgunder trocken uit Reinhessen (D, 2008) bij de inktvis met varkenskop, trompettes de la mort, linzen en zeemos, waarna kabeljauw met velouté van stokvis, knolselder, laurier, amandel en jus van rode wijn, met Quindals mas estela, uit Ampurdan (tussen Rosas en Port de la Selva, E, 2007). We sluiten het hartige af met 8 weken gerijpt rib van Vlaams blauw-wit rund met aardpeer en waterkers. Zoet: sorbet van kweepeer met mosterd, met ricotta, aardpeer en wortel, combinatie van chocolade en noten, met karamel, basilicum en zeewater, en we eindigen met waar we mee begonnen zijn, maar dan nu koud-koud, vodka met citroen en verder verveine, meringue, meer citroen en yoghurt.

Zo achter mekaar opgedreund klinkt het als ongelooflijk veel en dat is het ook, maar dan aan smaaksensaties. In volume valt het erg mee, en die rode draad van smaken, zuurtjes en balans doet het hem helemaal. Een terechte 2-sterren, met uitschieters naar de 3.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.