Gisteren was het 2de wijndiner van de 3 tenoren, een grap van Gilles waar mee hij zichzelf, Alain en mij bedoelt. Doel van de oefening is leut en verkoop. Alain en ik koken een diner, Gilles heeft bijpassende wijnen en na afloop kun je de wijnen bestellen, die dan worden thuisbezorgd (www.bacchantes.nl).

Vooraf hadden we dezelfde rol van pandangelei als vorige week bij het charity-gala, alleen nu gevuld met rauwe zalm, basilicum, munt en zoetzure groente, met daarbij de Capucine blanc 2008 en Chateau Ollieux Romanis Clasique (2008). Hierna een soepje van witte bonen met rozemarijn en een koekje van Parmezaanse kaas, waarbij natuurlijk geen wijn (oude regel, bij soep geen wijn!). Tussengerecht kabeljauw met mosselen, Hollandse garnalen, knolselderij en een luchtige beurre blanc met een klein beetje curry, met daarbij Chateau Saint Robert, een witte Graves uit 2006, en de allerverukkelukste Chateau Ollieux Romanis, maar dan de cuvée Prestige (2008). Pièce is een Parmentier, zeg maar een klassieke jachtschotel, van mousseline van aardappel en confit de canard, met wat gebakken witlof en een balsamicojus. Hierbij een domaine de Villemajou (2006) en wederom een Chateau Ollieux Romanis, deze keer rood, cuvée OR (2007). Voor het toetje nog een snelle salade van verse peer met een sherryazijn-vinaigrette wat rucola en Parmezaanse kaas, met daarbij al de Rivesaltes Ambre 1996, die het vervolgens perfect deed bij de gemarineerde mandarijn met lemoncurd, Bastogne-kruimels en à la minute getikte sabayon van Crémant de Limoux. Een beschaafd culinair feestje…….



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.