Vorige week heb ik een dadeltaart gemaakt, ben dol op dadels. Het was best een hoop werk en eigenlijk niet echt lekker. Proefnotitie; ‘lafjes van smaak, licht muf en lodzwaar’. Helaas… Dus ik ben in de herkansing gegaan na een tip van de dochter: ”probeer die van Bagels & Beans eens”.
Nou, dat heb ik gedaan, ik heb alleen de walnoten vervangen door pecannoten, ben niet dol op walnoten, en ben super-tevreden. De vrouw krijgt er kriebel van in d’er keel, de dochter is blij, en ik ook!
Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 250 g boter
- 150 g bruine basterdsuiker
- 1 ei losgeklopt
- 4 el karamelsiroop of praline/butterscotchsiroop (Monin)
- 500 g ontpitte dadels in reepjes
- 1 rol Maria biscuitjes gebroken in 1x1 cm
- 40 g pecannoten gehakt
- 3 el kokosrasp fijn
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Smelt boter en voeg suiker toe. Roer goed door zodat de suiker een beetje oplost.
- Laat iets afkoelen, roer het ei door de massa en daarna de siroop en breng tegen de kook aan.
- Voeg dadels, koekjes en pecannoten toe en schep alles door elkaar. Kook nog een halve minuut door.
- Bekleed een ingevette taartvorm ø 20 cm met bakpapier en vul met het dadelmengsel. Druk goed aan met de bolle kant van een natte lepel of een palletmes en zet de taart minimaal 2 uur in de koeling.
- Garneer de taart met de kokosrasp.
Heerlijk! En met pecans inderdaad beter dan met walnoten.
superfijn om te horen,
dank