Het is eigenlijk niet zo leuk om een restaurant te beschrijven als de zaak dicht is, maar als het allemaal niet te lang duurt raad ik je toch echt aan naar Cucina Soho te gaan in Den Haag. Mijn grote vriend Ricardo van Ede zwaait daar sinds kort de scepter na vele omzwervingen (Hermitage, Ricardo’s, Nevel, Hangar en Vessel om er maar eens even een paar te noemen) en ik heb het idee dat hij zijn plek gevonden heeft. De master woont sinds een paar jaar in Den Haag (de liefde…) en werdt gek van 2 x per dag 1,5 uur in de trein, er bood zich een kans aan et voila…

Cucina Soho zit 150 meter, misschien minder, van het Mauritshuis, en dus 250 meter van het Binnenhof en omschrijft zich het beste als een lange brede pijpenla. Na 10 meter is er de bar, na 20 meter de keuken, en na 30 meter begint de tuin, wat vooral in de zomer een wild feest zal zijn. De zaak doet aan een Italiaanse Cantina denken en dat is ook precies wat Ricardo wil. Beetje Italiaans, boers eten maken, easy on the price, niet te in gewikkeld allemaal.

Het is zaterdag voor de zondag van Max en we gaan lekker lunchen met de schooonfamilie. Antipasti vooraf met wat worst, ham, paprika, ansjovis uit het zuur en blauwe kaas (yek), waarna superlekkere pasta vongole (geen foto, sorry). Er is een fijne wijnkaart, zeker niet te duur, niet teveel biologisch, en de bediening is een goede handen.

Het is lunch en we hebben nog een avondprogramma dus sluiten we af met een affogato (vanille-ijs met warme espresso) en een überluchtige tiramisu, heerlijk!

Zoals ik al een beetje aangaf, geen hogere wiskunde maar gewoon lekker en goed gemaakt eten, waarbij de bron recht doet aan de kwaliteit.

Cucina Soho | Lange Houtstraat 3 | Den Haag

 


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.