Dit gerecht maakte ik voor het eerst voor de mannen van Airtender, de uitvinders van een mooie machine die lucht kan toevoegen en kan vacumeren. Toevoegen voor o.a. mooie bubbels en nog belangrijker om wijn te verrijken, vacumeren om diezelfde wijn nog 2 dagen langer te bewaren maar ook, nog belangrijker want ik wil wijn nooit bewaren, voedsel te marineren. Het is verbluffend hoeveel smaak je kunt impregneren in bijvoorbeeld deze courgette door de boel even te vacumeren.
Recept Afdrukken
Courgette met kruidenolie en kwarteleitjes
Instructies
Verwarm olijfolie met knoflook tijm en oregano in een steelpannetje tot 150ºC, laat afkoelen en passeer door een zeef.
Snijd de courgette rondom in lange dunne linten op de mandoline en bestrooi met zout en peper (dunne plakken die je kunt buigen zonder dat ze breken).
Zet de courgette onder de olie en laat 24 uur infuseren (als je toevallig een vacumeer machine of een Airtender hebt kun je die 24 uur infuseren overslaan, 1 keer vacumeren, niet helemaal tot het einde, will do the trick).
Bak de kwarteleitjes* zachtjes in een koekenpan zodat het wit stolt maar de dooier zacht blijft.
Laat de courgettelinten uitlekken, breng op smaak met zout en peper en serveer met gebakken kwarteleitjes, ingelegde kersen en takjes tijm.
Notities
* Dat is nog wel een dingetje, kwarteleitjes bakken, althans om de rauwe eitjes uit de schil te krijgen. Ik maak met een scherp puntig mesje een klein sneetje in de schil en breek dan voorzichtig open. Ouderwets op de rand tikken is met zo’n mini-eitje geen goed idee.