Een groentegerechtje op de zaterdag. Geen hoofdgerecht maar een voor- of bijgerecht. Ik ben normaal niet zo dol op courgette, vind het een  beetje smakeloos, maar op deze manier is het een prima transportmiddel voor de smaken van bacon en Parmezaan.

Recept Afdrukken
courgette met bacon gremolata
Maaltijd garnituur
Keuken BBQ
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd garnituur
Keuken BBQ
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Gril de plakken bacon rondom krokant op een op 200ºC voorverwarmde kamado-bbq met platesetter. Laat afkoelen en verkruimel.
  2. Meng de verkruimelde bacon met Parmezaanse kaas, basilicum, Spaanse peper, citroenrasp en sap, olijfolie en knoflook tot een gremolata en breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de courgettes in de lengte door, snijd met een lepel het zaad uit de kern, en grill ze op de snijkant ± 5 minuten tot de randjes bruin beginnen te kleuren.
  4. Draai de courgettehelften om en vul met de gremolata. Gril ze nog 5 minuten tot de kaas begint te smelten.

Reacties

  1. Door Michelle

    Waarvoor is t citroensap en de olijfolie nodig?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.