Ik schaar de courgette onder de noemer “vermomd water” wat zoveel betekent dat ik er eigenlijk niet zoveel aan vindt. Totdat je ze op de bbq legt! Dat water moet er eerst zoveel mogelijk uit, bestrooien met wat zout en een uur laten liggen kan helpen (daarna wel goed afspoelen en droogdeppen), en daarna is het een kwestie van hard grillen en afmaken.
Recept Afdrukken
courgettes met bacon gremolata
BBQ voorverwarmen op 200ºC
Instructies
gril de plakken bacon rondom krokant. Laat afkoelen en verkruimel.
meng de verkruimelde bacon met Parmezaanse kaas, basilicum, Spaanse peper, citroenrasp en knoflook tot een gremolata en breng op smaak met zout en peper.
snijd de courgettes in de lengte door, snijd met een lepel het zaad uit de kern,
en grill ze op de snijkant ± 5 minuten tot de randjes bruin beginnen te kleuren.
draai de courgettehelften om en vul met de gremolata. Gril ze nog 5 minuten tot de kaas begint te smelten.
Veel te zuur met sap van 2 citroenen, minder dan het sap van een halve citroen is voldoende.
Het is aanbevolen om ook geen zout toe toevoegen.