Ik was een paar dagen geleden bij Compartir in Cadaqués en als ik mijn verhaaltjes terug lees van de laatste paar jaar (dat kan via het vakje rechtsboven, gewoon Compartir invullen) dan is er weinig veranderd. De vraag is of dat erg is?

Ik beleef zelf altijd plezier aan het proeven van nieuwe gerechten, maar vind het dan weer jammer als er dingen niet kloppen (zoals het zout in de couscous 2 jaar geleden). Anderszijds vind ik het ook heerlijk om op weg naar een restaurant te bedenken wat ik ga eten, en dan bedoel ik denken vanuit historie. Zo kan ik je vertellen dat als Le Garage stopt met de pizza tonijn ze echt een probleem met me krijgen, zo ook de huzarensalade bij Rijsel, en ik vermoed als ik de Peking bao bij Happyhappyjoyjoy van de kaart haal dit de publiciteit van ons afzuigprobleem aldaar gaat evenaren (dit vermoed ik natuurlijk helemaal niet, zo pedant ben ik niet, maar het zou wel leuk zijn!!)

Enfin, Compartir dus, met weinig nieuws onder de zon, dat dan weer wel, maar gewoon een aantal hele lekkere gerechten.

IMG_7037

Artisjok met amandel-vanilleijs

IMG_7038

Espuma van rode biet met sardines, pesto en framboos

IMG_7039

Mosselen Béarnaise

IMG_7042

Oesters met crème van mandarijn en oesters met ajoblanco en gefermenteerde knoflook

IMG_7043

Lomo de Iberico met couscous

 

En natuurlijk weer de fruttas surprisa onder een dikke laag kokosschuim, de crème Catalane met aardbeien en de deconstructed cheesecake. Een heerlijke avond, super-ambiance, goed eten en een ontmoeting na jaren met vriend Luis, een van de voormalige maîtres van El Bulli, waarover later meer…


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.