Tijdens een ‘toevallige’ kop koffie in Courtenay lopen we tegen de beste Caesar sandwich in tijden aan, maar de ernaast geserveerde coleslaw is helemaal de bom.
Ik eet wel vaker iets met edelgist en dat gaat behalve geklasseerd als ‘lekker’ meestal vrij gedachteloos naar binnen. Ik had het nooit in de “voorraadkast’ staan maar da’s wel even anders sinds deze smaakbom. Tjemigdepemig wat een geweldig spul…
Prep Tijd | 15 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 18 g edelgist
- 75 ml Tamari or soy sauce
- 70 ml appelciderazijn
- 70 ml water
- 2 el tahini
- 1 teen knoflook crushed
- 125 ml zonnebloemolie
- 400 g witte kool
- 200 g rode kool
- 200 g broccoli alleen roosjes, kleingesneden
- 100 g sugar snaps gesneden
- 50 g krenten
- 100 g mayonaise
- 3 el pompoenpitten even gebakken
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maal edelgist, sojasaus, appelciderazijn, water, tahini en knoflook fijn in de blender en voeg onder voortdurend draaien langzaam de zonnebloemolie toe.
- Blancheer broccoli en sugar snaps 2 minuten in kokend water en spoel koud. Snij de sugar snaps in de lengte doormidden.
- Meng witte en rode kool met broccoli, sugar snaps, krenten, mayonaise en de helft van de dressing (bewaar de andere helft van de dressing maximaal een week in de koeling), laat de smaak 15 minuten intrekken en serveer, bestrooid met pompoenpitten.