Na een paar dagen Thais en Vietnamees ben je er wel eens even klaar mee, althans ik. Tijd voor een lekkere clubsanwich! 

Een clubsandwich is een combinatie van smaken en texturen waarin een aantal zaken belangrijk zijn. De versheid, hij moet warm zijn en hij moet juicy zijn. Essentiële ingrediënten mijns inziens, maar er zijn vele variëteiten, zijn brood, uitgebakken spek, gebakken ei, kipfilet, sla, tomaat en mayonaise.

Variaties..? Avocado, asperges, ham, kaas, paprika, gerookte zalm, augurk, sjalot, komkommer, je kunt het niet bedenken maar alles is mogelijk. Onderstaand de klassieker, waarbij het allemaal draait om een goede mise en place waardoor je snel kunt opbouwen.

2 sandwiches 

1              zet de kipfilet op in koud gezouten water, breng aan de kook, zet direct van het vuur af en laat in het vocht afkoelen tot handwarm.

2              bak het spek krokant en laat op keukenpapier uitlekken.

3              klop de eieren iets los, breng op smaak met zout en peper en bak om en om gaar in een koekenpan.

4              snijd de kipfilet in repen en bak nog even aan in een grillpan of grill 

à la minute

5              toast de boterhammen aan beide kanten krokant, besmeer aan één kant met mayonaise, beleg de onderste boterham met bacon, sla en tomaat, leg hier de 2de boterham op en beleg met kipf en gebakken ei en bedek met de 3de boterham.

6              Snijd rondom de korstjes van de boterhammen, steek 4 prikkers door de sandwich en snijd diagonaal in 4 punten. Direct opeten! 

(geen mooie foto, wel duidelijk)


Reacties

  1. Door Mia

    Ziet er lekker Hollands uit.

  2. Door Anoniem

    Dank je wel voor het recept ! Spek mmmmmmmmm en ei heerlijk !! Zoals deze sandwisch..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.