Nou de beste wensen lukte nog net, alsnog voor die die het gemist hebben, maar daarna lag ik er redelijk af, snotverkouden en in de verzorging voor de vrouw die er ook nog koorts bij had…
Wat doe je dan? Cake bakken! Citroencake naar recept van de Starbucks maar dan nog wat lekkerder gemaakt. Merry New Year.. 🍋
Volgens de experts is dit de ‘original’ cake van Starbucks, het enige lekkere aldaar sinds ze de Rocky Road niet meer verkopen (ik vind de koffie niet top). Ik heb er een beetje aan gesleuteld, echte vanille ipv extract, en meer citroen, en vind ‘m beter dan ’the real one.
Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 45 minuten |
Porties |
cake
|
Ingrediënten
- 210 g suiker
- 2 citroenen alleen rasp
- 110 g boter gesmolten
- 30 ml olie
- 3 eieren
- 3 el citroensap
- 200 g gezeefde bloem
- 1 tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 1 vanillestokje uitgeschraapt
- 120 ml melk
- 100 g poedersuiker
- 1 citroen alleen sap
- 1 citroen alleen sap
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng suiker met citroenrasp en daarna met boter en olie en klop er daarna een voor een eieren door, en daarna citroensap.
- Meng bloem met zout en bakpoeder door je beslag en sluit af met vanille en melk.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en vul met het beslag.
- Bak de cake 45 minuten in een op 160ºC voorverwarmde oven.
- Laat de cake 10 minuten afkoelen en stort op een cakerek.
- Meng poedersuiker met citroensap en giet over de cake (zet hier een schaaltje onder zodat je de afgedropen glaçage nog een paar keer over de cake kunt gieten)
Vandaag gemaakt en het was een groot succes bij het hele gezin! Bedankt!