
De uitspraak dat Onno Kokmeijer letterlijk en figuurlijk de sterren van de hemel kookt op de bovenste verdieping van het hoofdstedelijke Okura hotel is al vaak geplaatst. Feit blijft dat het in Ciel Bleu meer dan goed toeven is, en niet alleen vanwege het nieuwe décor en het waanzinnige uitzicht. Het eten verslaat dat alles, en niet een beetje. Geheel in zijn eigen stijl houdt Onno het hoofd in deze Japanse tempel met gemak boven water.
Surf & Turf “Ciel Bleu” Style, hoofdgerecht voor 4 personen
200 gram kalfsmuis of haas
20 gram tapenade van zwarte olijven
20 gram geraspte Parmezaanse kaas
10 gram gehakte kappertjes
30 gram mayonaise
peper en zout
150 gram schone koningskrab
20 gram mayonaise
5 stengels fijngesneden bieslook
4 gepocheerde kwarteleitjes
pijnboompitjes
zuurdesembrood
zwarte olijfjes
fijne salade
Snijd de kalfsmuis of haas in fijne brunoise (blokjes) met een goed scherp mes. Meng de tartaar met de zwarte olijventapenade, Parmezaanse kaas en de kappertjes en roer dit goed door elkaar met de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Pluk de koningskrab tot kleine reepjes, meng dit met de bieslook en de mayonaise, en breng op smaak met peper en zout. Toast het zuurdesembrood krokant in een voorverwarmde oven op 160°C, laat afkoelen en breek in stukjes.
A la minute Plaats een bakring (Ø 5 cm) in een klein diep bordje, vul voor de helft met kalfstartaar en vul op met de koningskrab. Verwijder de ring en garneer om de tartaar met de crunch van krokante zuurdesembrood, gehakte pijnboompitje en ringetjes zwarte olijf. Maak het geheel af met de gepocheerde kwarteleitjes en de fijne salade.
Restaurant Ciel Bleu, Ferdinand Bolstraat 333, 020 6787450, lunch alleen op aanvraag