Vroeger was dit de enige salade die m’n kinderen aten, hoewel ik Max nog wel eens kon verleiden tot veldsla met zachtgekookt ei en oude balsamico.

nu er ineens een staartje zomer in de tuin valt denk ik “kom op maar met een lekkere salade”

Chopped Niçoise

6 personen

3                          pomedori tomaten

200 gram         haricots verts, gekookt

1                          rode ui, gesnipperd,

12 bladeren       salade Romaine

3                          aardappels, in de schil gekookt*

200 gram          tonijn*

2                         eieren, hardgekookt

75 ml                 olijfolie

25 ml                 citroensap

1 eetl.                 scherpe mosterd (Dijon)

1 eetl                  kappertjes

Cordifol (dikke cressblaadjes met druppeltjes)

ansjovis

zout en peper

CHOPPED NICOISE

Snijd de tomaten doormidden, verwijder het binnenste en snij de rest in kleine blokjes. Snijd de haricots in stukjes, de sla, aardappels (zonder schil), tonijn, eieren, kortom chop de boel helemaal klein. Maak een dressing van olie, citroensap, mosterd en kappertjes en meng met de salade. Breng op smaak met zout en peper.

À la minute

Ondanks dat het onwijs lekker is ziet het er toch wat armetierig uit, dus garneer vooral met Cordifol en ansjovis

 

*Tonijn uit blik is in principe prima, als je een beetje behoorlijke koopt (in water). Veel lekkerder is verse tonijn die je even gaart in een koekenpan met antiaanbaklaag, waarna je haar uit elkaar pluist.

 

Wijnadvies van Harold Hamersma: De kinderen maar aan de ranja, maar wij aan het rosé of wit uit de Provence of Costières de Nîmes.

 

Dit recept komt uit Smart Cooking Light van Julius Jaspers


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.