6 personen
Snijd de tomaten doormidden, verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de haricots, sla, aardappels (zonder schil), tonijn en eieren in stukjes; kortom chop de boel helemaal klein. Maak een dressing van olijfolie, citroensap, mosterd en kappertjes en meng deze door de salade. Breng op smaak met zout en peper.
A la minute
Ondanks dat de salade onwijs lekker is ziet hij er toch wat armetierig uit, dus garneer vooral met Cordifol en ansjovis.
*Mager dagje, laat de aardappels dan maar zitten
*Tonijn uit blik is in principe prima, als je een beetje behoorlijke koopt (in water). Veel lekkerder is verse tonijn die je even gaart in een koekenpan met antiaanbaklaag, waarna je het vlees uit elkaar pluist.
Wijnadvies van Harold Hamersma
De kinderen maar aan de ranja, maar wij aan het rosé of wit uit de Provence of Costières de Nîmes.