Receptje uit de Kerstbijbel, speciaal voor June waar ik net te gast was (June to 12, Radio NH)
De lekkerste hazelnoten komen uit de Pièmonte (Gotjé, de Nootzaak), maar gewone van de Notenbar zijn ook prima. Pecannoten werkt ook, en met pistache krijg je van die mooie groene stippen in je worst. Allemaal lekker.
Recept Afdrukken
Chocoladeworst
Instructies
Leg de hazelnoten 10 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven, laat afkoelen op en in een schone theedoek die je gebruikt om de schilletjes te verwijderen. Hak de hazelnoten fijn.
Smelt de chocolade au bain marie.
Meng zachte boter met poedersuiker en cacao tot een homogene massa, meng daarna met de gesmolten chocolade en de rum en roer er daarna de koekjes en hazelnoten doorheen.
Vorm een worst op een dubbel stuk plasticfolie en rol op. Zet aan beide zijdes vast met een plakbandje en leg 12 uur in de koeling (af en toe draaien voorkomt dat de worst een platte kant krijgt).
Haal de worst uit het folie en bestrooi rondom met poedersuiker.