Smelten, roeren, in een vorm gieten en bakken, moeilijker wordt het niet. De kwaliteit van de chocolade bepaalt het succes van deze chocoladetaart. Ik gebruikte Callebaut 55% wat prima is, maar de Franse Valrhona maakt het nog een stukje lekkerder.

Helemaal lekker en ietsiepietsie meer werk is om er een mooie vanillesaus bij te maken.

Recept Afdrukken
Chocoladetaart
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 22 minuten
Porties
personenn
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 22 minuten
Porties
personenn
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190ºC, smeer de springvorm in met boter (bodem en zijkant) laat de chocolade met de boter au bain marie (ronde kom boven pan warm water) volledig smelten.
  2. Roer de suiker door de chocolademassa en laat iets afkoelen
  3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het beslag iedere keer door tot het ei is opgelost in de massa
  4. Zeef de bloem en roer door het beslag
  5. Giet het beslag in een met boter ingesmeerde springvorm van ø24 en bak 22 minuten af in een voorverwarmde oven op 190ºC. Controleer de garing door een rvs satépen in de taart te steken, als de pen er schoon uitkomt is de taart gaar. Laat afkoelen en serveer evt. met vanillesaus.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.