Je komt wel eens van die receptjes tegen, supersimpel en te lekker, zo ook afgelopen vrijdag bij de Kookfabriek in Rotterdam.

Een van de culinair coaches, Chewie, begenadig thuiskok met duidelijk Chinese roots, maakte even een personeelshap van de afsnijdsels en de restjes. Hij bakte gaar sukadevlees op, bluste het af met ketjap manis en rijstazijn en serveerde het met een goddelijk sausje….

  • 3 bosuitjes
  • 2 Spaanse pepers
  • 3 tenen knoflook
  • 5 cm verse gember, schoon en fijngesneden
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 150 ml Kikkoman sojasaus

1.    maak de bosui schoon en snijd schuin in dunne ringetjes, snijd de Spaanse pepers door de lengte door, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd in dunne plakjes, maak de knoflook schoon en hak fijn, schil de gember en snijd in de kleinste blokjes.

2.    vul een schaaltje met de bosui op de bodem, daarop de Spaanse peper, daarop de knoflook en daarop de gember.

3.    breng de olie aan de kook en giet dit over de gember heen, waardoor het door de knoflook, Spaanse peper en bosui loopt.

4.    voeg als de olie ophoudt met sissen de sojasaus toe en meng goed


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.