Chili aka Spaanse peper stat vandaag centraal in Julius’ Voorraadkast. Nu wordt chili vaak verwisseld met het gerecht Chili con carne dus ik denk daar doe ik een receptje van, maar dan iets anders dan normaal, namelijk met een klein bittertje van koffie. Heerlijk!

Gerechtje uit mijn Eenpansbijbel.

Recept Afdrukken
Chili con carne met koffie
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Fruit ui glazig in olie, laat goudgeel kleuren, voeg knoflook toe en bak nog 2 minuten door.
  2. Voeg gehakt en saucijzenvlees toe en gaar rul onder voortdurend roeren.
  3. Blus af met rode wijn, laat aan de kook komen, voeg tomatenpuree, tomatensaus, chilipoeder, pimentón, mosterd en espresso toe en meng goed met het gehakt.
  4. Voeg bonen en peterselie toe, laat 20 minuten zacht stoven en breng op smaak met chocolade, citroensap, zout en peper (ik zet de chili vaak een nacht in de koeling zodat ik de volgende ochtend het vet er goed kan afscheppen, warm daarna weer rustig op).

Reacties

  1. Door Liza

    Hoi Julius, leuke aflevering weer!
    Er staan best wat (typ)foutjes in het recept, misschien nog eens nalezen 🙂

    Bijv in de bereidingswijze staat dat je de chocolade toe moet voegen, maar die staat niet tussen de ingrediënten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.