Chili aka Spaanse peper stat vandaag centraal in Julius’ Voorraadkast. Nu wordt chili vaak verwisseld met het gerecht Chili con carne dus ik denk daar doe ik een receptje van, maar dan iets anders dan normaal, namelijk met een klein bittertje van koffie. Heerlijk!
Gerechtje uit mijn Eenpansbijbel.
Prep Tijd | 1 uur |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 rode uien gesnipperd
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook geperst
- 500 g rundergehakt
- 500 g varkenssaucijzen het vel verwijderd
- 300 ml rode wijn
- 3 el tomatenpuree
- 400 ml tomatensaus
- 1 el chilipoeder (een lekkere van de toko)
- 1 el pimenton (gerookt paprikapoeder)
- 2 takjes oregano
- 2 el Dijonmosterd
- 80 ml espresso gezet
- 500 g bruine bonen gespoeld blik of pot
- 1 bos platte peterselie gesneden
- 80 g pure chocolade geraspt
- 1 citroen alleen sap
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Fruit ui glazig in olie, laat goudgeel kleuren, voeg knoflook toe en bak nog 2 minuten door.
- Voeg gehakt en saucijzenvlees toe en gaar rul onder voortdurend roeren.
- Blus af met rode wijn, laat aan de kook komen, voeg tomatenpuree, tomatensaus, chilipoeder, pimentón, mosterd en espresso toe en meng goed met het gehakt.
- Voeg bonen en peterselie toe, laat 20 minuten zacht stoven en breng op smaak met chocolade, citroensap, zout en peper (ik zet de chili vaak een nacht in de koeling zodat ik de volgende ochtend het vet er goed kan afscheppen, warm daarna weer rustig op).
Hoi Julius, leuke aflevering weer!
Er staan best wat (typ)foutjes in het recept, misschien nog eens nalezen 🙂
Bijv in de bereidingswijze staat dat je de chocolade toe moet voegen, maar die staat niet tussen de ingrediënten.