Ik wordt door vriend Bob getipt om naar Chez Camille te gaan, op het strand van Ramatuelle, daar maken ze namelijk bouillabaisse op houtvuur! Onbetaalbaar maar je krijgt er de man een pond vis bij, best money maar het geld meer dan waard. Na 2 mindere ervaringen op dezelfde Plage Pampelonne, èn een vrouw die niet van vissoep houdt besluiten we toch te gaan, zij offert zich op (zoals ik dat ook regelmatig voor haar doe..).

De ontvangst is hartelijk, we worden langs de open houtvuur-keuken geleid waar de eerste pot al staat te pruttelen en krijgen een tafel binnen.

Er wordt wat gewisseld en we zitten ineens buiten. Schaaltje toastjes, bremzoute maar toch lekkere tapenade en ik bestel een fles lokale rosé, Domaine de la Rouillère (vierkant in de fles, rond op de tong) die prima is. Bij het maken van de reservering werd al gevraagd of we aan de soep gingen en dat hebben ze goed onthouden. We nemen vooraf de moules farcies de Tamari (daar komen ze vandaan), die lekker vol zitten met peterselie, broodkruim, olijfolie en een vleug knoflook. 5 de man, precies goed.

Bij de buren worden 2 mega-schalen gare vis gepresenteerd (ze zijn met zijn 6-en), die na akkoordbevinding aan de zijkant worden gefileerd. Er worden toastjes, rouille en kaas op tafel gezet en even later komen de gefileerde vissen, de soep en schalen met gare aardappel. De kleur is overwegend geel, veroorzaakt door het koken in de soep waar goed saffraan doorheen zit. Tot zover leuk!

Bij ons gaat het, natuurlijk, iets anders. De vis wordt geshowt en weer weggehaald, het garnituur en de soep komen, de laatste wordt direct ingeschept in de borden, en de vis komt een kwartier later (geen grap!). De soep in de borden is koud, wat snel wordt verholpen met nieuwe warme soep, maar veel erger is dat de vis tussen lauw en koud bungelt… In de soep wordt de vis weer wat warmer maar niet sappiger.

De smaken zijn goed, authentiek, knoffie en saffraan. Veel saffraan. Teveel saffraan als je het de vrouw vraagt die het dan ook snel voor gezien houdt. Ik vecht me er doorheen, da’s een beetje overdreven, ik geniet me er doorheen want ik vind het eigenlijk best lekker.

We delen nog een pavlova (ik kan eigenlijk geen pap meer zeggen) die huisgemaakt is, op het ijs na, maar hoe erg is dat.

Chez Camille, eindelijk een keer best lekker “uit” gegeten na 3 dagen aan de Côte

Chez Camille | Plage de Pampelonne | Ramatuelle

7/7| winter alleen lunch | + 31 04 9812 6898


Reacties

  1. Fijn dat dat de grote chef ook wel eens twee dagen slecht eet. Dan sta ik daar niet alleen in!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.