Chateau d’Adomenil in Lunéville licht ietsje naast de route en is één van de weinige leuke opties halverwege de Alpen, als je tenminste via Luxemburg rijdt. De verleiding om via Parijs in de punt van  de Bourgogne te overnachten is groot maar meteen ook een dure optie, want waarom zou je 2 sterren gaan als er ook 3 zijn…?

Onze kamer in de bijbouw van het kasteel, wat eigenlijk meer een hoeve is, heet chardonnay, dus de dag kan al niet meer stuk. We gaan eerst maar eens aan de borrel na een lange rit sturen, de lokale Emotion, chardonnay en Auxerrois van Domaine Régina (F, 2007), met daarbij wat amuse, o.a. rolletje rillete met cèpes, lepeltje geitenkaas, en de allerlekkerste licht gesuikerde nootjes. Ik praat eigenlijk vrijwel nooit over geld in m’n stukjes, maar € 25,= voor deze ontzettend lekkere wijn is een cadeau! Aan tafel gaat iedereen à la carte, dus ik begin met kreeft op 3 verschillende manieren, rosace (uitgewaaierd en op smaak gebracht),

Nem (loempia’tje met een nietszeggend sausje), en flan in een Martiniglas. Cuisson is prima, maar verder is het een beetje saai gerecht. We drinken er een Chateau de Pibarnon uit Bandol bij (F, 2007) die prima is. Pièce is lamsfilet met een lamsworstje, crème van aubergine met inktvisinkt en een soort licht smakeloze mosterd van wortel, waar de Côte Rôtie van Georges Vernay (F, 2007) uitstekend bij gaat. In plaats van dessert ga ik aan de kaas, ik heb het prachtige kaasplateau al gezien, ik heb alleen niet gezien dat er met harde hand in wordt gehakt, doodzonde…. De helden zijn vermoeid en we duiken de snikhete kamers in. Morgen naar de bergen.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.