Ik zit hier helemaal prima op mijn “eiland” in de Vesting. De corona-klachten vallen mee dus het is een kwestie van tijd, en die moet ik zo goed mogelijk doorkomen. Werken aan mijn nieuwe boek, mijn binnenkort te verschijnen podcasts, de socials, èn een beetje kokerellen, want een dag niet gekookt…
Ondertussen heb ik bezoek, want heeft mijn dochter ook corona. Ze resideert op een andere plek maar vlakbij, laten we de kat niet op het spek binden, voelt zich behoorlijk slechter dan d’r vader dus heeft verzorging nodig. Met onderstaande soep scoor ik niet bij haar, ze is bang voor champignons, dus maak ik as we speak ook maar een pompoensoeppie voor d’r.
Recept Afdrukken
Champignonsoep improvisé
Instructies
Fruit de ui glazig in boter en voeg champignons toe.
Gaar 10 minuten door en voeg groentenbouillon toe.
Breng tegen de kook aan en laat een uur zacht garen. en indampen
Voeg crème fraîche toe, laat helemaal oplossen en breng kort aan de kook.
Pureer de soep glad in de blender of met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper en eventueel wat sherry