Ik was met de zoon en 2 vrienden in Ha Long Bay (Vietnam), de bizar mooie baai met honderden eilandjes, een uur rijden van Hanoi.
Varen, een bezoekje aan een floating fishing-village, een coole grot, heerlijk eten, nog beter slapen, een en ander onderbroken door een klein regenbuitje af en toe, dus dan ga je maar een beetje kokerellen.
Vietnamese loempia’tjes, de beroemde Chả Giò (de door Max gevangen calamares is niet in de loempia gegaan…).
Porties |
stuks
|
Ingrediënten
- 50 g glasnoedels
- 4 shiitake's
- 8 champignons
- 250 g varkensgehakt
- 100 g witte ui fijngesnipperd
- 3 bosuitjes fijngesneden
- 120 g garnalen gaar en fijngesneden
- 100 g wortel in fijne julienne
- 1 tl peper
- 1 tl zout
- 1 ei
- loempiavellen
- frituurolie
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Leg de glasnoedels in heet water, giet na 3 minuten af en snijd fijn.
- Leg shiitake's en champignons in heet water, giet na 10 minuten af en snijd fijn.
- Meng glasnoedels. shiitake's en champignons met varkensgehakt, ui, bosui, garnalen, wortel, ei, peper en zout goed door elkaar..
- Bevochtig een vel rijstpapier, leg een klein worstje van loempiavulling aan 1 kant, rol het vel tot halverwege, vouw de zijkanten naar binnen en rol verder door. Sluit af door het uiteinde van het vel te bevochtigen en strak aan te drukken.
- Frituur de loempia's met maximaal 8 tegelijk 8 minuten in op 175ºC voorverwarmde olie.