Op jacht naar “nieuw en lekker” belanden we op een regenachtige zondag bij Ceppi’s aan de hoofdstedelijke Lijnbaansgracht (naast über-grillbar Castell). Italiaanse tourist-trap zou je denken, het pand loopt door naar de Lange Leidse waar het wemelt van de head- en coffeeshops, maar niets is minder waar. Ceppi’s is, net als het naastgelegen Suzette, van de mannen van Five Brothers Fat, en die snappen het.

Fijne ontvangst, gezellige drukte en goed veel aandacht van de maître, die we kennen, maar hij geeft die aandacht ook bij andere tafels.

Chef Marco Grecco (1 van de 2 chefs) brengt wat zuurdesembrood met stracciatella, niet dat heerlijke ijs met stukjes chocolade maar de romige binnenkant van burrata, en Tijn (die maître dus) schenkt een glaasje Vila Sparini spumante Blanc de Blancs (I, 2018) in. Het miezert buiten, we zien mensen aan de overkant langzaam stoned worden op een terrasje (van die coffeeshop), de middag kan nu al niet meer stuk. We starten met Antipasti (effe wat rommel op tafel zoals Ferry dat altijd noemt), met burrata met biet en basilicum, rauwe dungesneden gamba met limoen, framboos en peer (overheerlijk), La Parmigiana van aubergine, tomaat, mozzarella en basilicum, polpette (balletjes gehakt met tomaat en Parmezaanse kaas), en last but not least een overheerlijke carpaccio van entrecôte met Taggiasca olijf, chili en hazelnoot. We drinken een Roero Arneis van Giacomo Fenocchio (I, 2020), de middag wordt steeds beter.

De ravioli met stoofvlees van de vrouw is lekker, mijn spaghetti met ½ kreeft in een kreeftensaus is helemaal te gek. Perfecte cuisson (eens een keer niet overcooked) en de saus heeft ballen.

De dochter probeert de pizza carbonara met 48 uur geconfijte ei, wat ale s een soort kaas wordt geraspt over de pizza. De smaak is super, carbonara met pizzadeeg, het idee is leuk, maar in de uitwerking is het iets too much, te vet. Er staat binnen 4 minuten (zo lang duurt namelijk pizza maken in een goede oven, een pizza diavola sbagliata, met tomaat, Parmezaan, ventricina (pikante salami) en nduja (een soort sobresada/smeerworst, maar dan niet uit Mallorca maar uit Calabrië) op tafel, die helemaal top is. Lekker adres, en met die zondag is het verder helemaal goed gekomen.

Ceppi’s | Lijnbaansgracht 256 | Amsterdam | bel 020 620 0909

 


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.