Waar ooit Savelberg zijn meesterlijke kunsten vertoonde, wat heb ik daar genoten met zwager Herbert aan de keukentafel, zetelt nu Carsten Klint met Central Park. Onder auspiciën van Ron Blaauw (lees; het gastrobar-concept) heeft deze voormalig duvelstoejager van Jan van Lissum (sorry C. ik moet hem noemen..) van een statig top-restaurant een nog steeds statige maar ook hippe gastrobar gemaakt. Binnen wat zalen en een bar, buiten een mooi terras en in het park een regiment picknicktafels voor de Sunday-picknick (vantevoren een mandje bestellen bij Carsten, tafeltje op het gras pakken, levende muziek en lieve dames en heren die drankjes af en aan brengen).
Gisteren lunch op het terras op de warmste dag van het jaar maar lekker in de schaduw met een glas Miraval rosé van het echtpaar Pitt-Jolie.
Salade van verschillende tomaten met groene kruiden en burrata is het begin van een zomderse buitenlunch. Een kwestie van goed op smaak brengen en dan doen de ingrediënten het werk, en dat lukt.
Hierna grote stukken kreeft afgebakken in briochebrood met daarbij een cocktailsaus. Ook hier weer geen hogere wiskunde, hoewel het knap is dat de brioche niet zompig wordt van de vochtige kreeft (bedankt groene kool), maar gewoon een aantal pure smaken in een goede combinatie.
Pièce zijn Ron’s boneless spareribs met huisgemaakte sambal, een succes in Amsterdam, en ook hier in Voorburg. Weergaloze friet, nog een glaasje Miraval, laat de boeren maar dorsen…
Toe, we zijn “en famille” (eerst naar de politie-Porsche tentoonstelling bij Louwman in Den Haag, superleuk, tot 4 september!) dus we delen 2 desserts, een Snicker-bar met karamel en verse frambozen met meringue, allebei helemaal prima.
Op het parkeerterrein na afloop blijkt dat schaduwplekje een zonneplekje te zijn geworden maar dat is dan ook de enige dissonant van deze middag. Puffend en gutsend, maar meer dan voldaan, rijden we naar huus!