Ik loop even wat op de zaken vooruit.

Ik moet nog vertellen van een fenomenale Amarone lunch bij het Bosch, een heerlijk diner bij Jan de Wit’s Le Restaurant, maar nu eerste even over naar Bangkok….

Het is vaste prik! Bangkok betekent slapen in het Sukothai (hoewel het wat sleets wordt) en na aankomst lunchen in Celadon, het uitpandige, want in de tuin, restaurant.

De Phor Phia Ped (crispy duck springroll), Miang Kam (chaplu blad, gedroogde garnaal, pinda, ui, stukjes limoen en gember en palmsuikerdip), Thodmann Pla (viskoekjes), en de Satay Gai Rue (kipsaté met koude pindasaus) staan vast op het menu, te lekker, een soort van thuiskomen.

celadon viskoekjesceladon saus

Hetzelfde geldt voor de Guang Mussuman Nuea Kae, de curry met aardappel, maar deze keer met lamsvlees, en de Gai Rue Goong Phad Med Mamuwang, simpel gezegd kip met cashewnoten en rode pepers. Niet spannend allemaal, maar gewoon prachtige smaken en de d’Arenberg … gaat er prima bij.

celadon mussuman celadon kip

Ik heb vannacht geen oog dichtgedaan, ondanks de prima nieuwe stoelen van de KLM, en het werkelijk superbe menu van Jonnie Boer, dus ik laat de warme straten van Bangkok even voor wat ze zijn en ga me met de ogen dicht voorbereiden op de culinaire tour van vanavond.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.