Het is winter, niet mijn favoriete periode, behalve dan het skiën, maar culinair biedt het natuurlijk wel veel mogelijkheden. Ik begin meteen met de makkelijkste, maar ook één van mijn favorieten, captain’s dinner, ofwel capucijners met spek.

4 personen

1)           spoel de capucijners met koud stromen water, laat uitlekken en zet op  een laag vuur met een laagje water.

2)           bak het ontbijtspek met wat zonnebloemolie op een middelhoog vuur uit.

3)           bak 4/5 deel van de uien in wat zonnebloemolie glazig en daarna licht krokant.

4)           bak de speklappen op een hoog vuur aan beide kanten krokant en breng op smaak met zout en peper.

Zorg dat alles tegelijkertijd warm is en serveer met rauwe ui, augurkjes, Amsterdamse uien, zilveruitjes, piccalilly en mosterd.

 

*natuurlijk zijn verse capucijners, of de gedroogde variant, lekkerder, maar ik bedenk vaak een kwartier vantevoren dat ik capucijners ga maken, dus worden het de potten, wel van Hak!

 


Reacties

  1. Door Sander

    Lekker! Ik ken het alleen onder de naam ‘raasdonders met spek’. Alleen niet zo goed voor de lijn helaas.

  2. Door LIS

    Dit is ook een gerecht, waar ik ineens zin in kan hebben en met kapucijners uit pot kan ik daar gemakkelijk aan toegeven. Ik gebruik liever gerookte spekjes en alleen rauwe gehakte ui. Verder alles wat lekker fris is, wat stukjes komkommer, augurk, partjes tomaat, zilveruitjes, reepjes paprika ( uit een potje) en….natuurlijk piccalilly !! SMULLEN!

  3. Door Marja

    de lekkerste piccalilly “Cross & Blackwell ” is dus nergens meer verkrijgbaar

  4. Door Willem

    Graag gedroogde capucijners met spek,gebakkenui en STROOP.ik begin al te kwijlen .

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.