Een vegetarisch begin van de week, doe ik wel vaker, en dit is een van mijn favorieten, uit Vietnam. Er komt een bbq’je aan de pan, aar je kunt ook een grillpan nemen. Zaak is dat ze van binnen goed stomen en aan de buitenkant rondom zwart worden, de schil gaat er toch vanaf. Succes!

Recept Afdrukken
cá nướng cà tím mỡ hành, gegrilde aubergine
Maaltijd garnituur
Keuken vietnamees
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd garnituur
Keuken vietnamees
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Prik de aubergines rondom in met een satéprikker en grill ze daarna rondom zwart (door de gaatjes kan de stoom ontsnappen). Laat iets afkoelen en trek de schillen van het vlees.
  2. Maal knoflook en chili fijn in de vijzel.
  3. Meng suiker met vissaus tot de suiker is opgelost en meng dan met de knoflook en chili.
  4. Breng de olie aan de kook en giet in een kommetje over het groen van de bosui. Verdeel de aubergine in lange dunne repen en giet hier chilisaus en olie van bosui overheen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.