Chief Executive Officer, daar staat CEO voor, in dit geval voor de “baas van het vlees” , een restaurant in Rotterdam. Mario Ridder (van Joelia*) is hier de grote chef achter, en die heb ik dan ook binnen 10 minuten na binnenkomst aan de telefoon. Excuses dat hij er niet is, hij baalt er zelf ook van, maar hij is druk met het ABN-Amro tennistoernooi dat vandaag begint. De tamtam werkt in ieder geval goed, goede communicatie.

Mooie tent, open keuken, goed ingericht, tegeltjes, oude snijmachine en een waanzinnige kaaskelder, waarover later meer. Het gaat hier om (rund-)vlees, en er zijn wat keuzes; Black Angus USA, Ierse Black Angus, Ocean Black Angus uit Nieuw Zeeland en Japans Wagyu. Voor de niet vlees-eter is er nog hert en fazant!

Ik ben alleen dus het wordt een entrecôte, ossenhaas ben ik niet dol op, niks aan, en ribeye voor 1 persoon moet je zo dik snijden wil het wat worden dat je een stuk hebt van minimaal 6 ons. Entrecôte wordt het dus, en van een 300 grams kun je ook een halve bestellen, wat ik doe.

Het vlees is super gebakken, mooie cuisson (medium-rare) maar als je niet oppast gaart ‘ie nog even door op het kokendhete bord. Er zit een kleine Caesar-salade bij, frietjes, mayo en een mooi zure (koude) Béarnaisesaus. Allemaal lekker.

Héél lekker zijn de kazen erna, want, en nu kom ik terug op de kaaskelder, die zijn van Betty (l’ Amuse) en perfect op temperatuur. In een hoekje van het restaurant is een soort verlaagde kamer vol met wijnen, een humidor (sigaren, voor in de zomer), en een uitgebreid kaasplateau, perfect op temperatuur (vaak zijn kazen dat niet en komen ze 1 minuut voor het serveren uit de koeling op +4ºC).

Commissiekaas (Edammer met wortelsap), een lepeltje Vacherin Mont d’Or en een lepeltje Epoisse. Top!

Sumatraweg 1-3, 3072 ZP Rotterdam – 010-2909454 – info@baasvanhetvlees.nl


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.