Büche de Noel
Tradities zijn er om in ere te houden, dus eten we sinds jaar en dag een büche de Noel op kerstavond. Van origine is dit een soort opgerolde plak cake (kapsel), gevuld met jam en besmeerd met crème. In die crème worden een soort strepen getrokken, en er wordt wat met cacao gestrooid zodat het kan doorgaan voor een boomstammetje (büche). Ter verhoging van de feestvreugde wordt het ding vaak nog gedecoreerd met schuimpaddestoeltjes, een kerstmannetje en andere goedbedoelde rotzooi. Niet te eten eigenlijk. Sinds een paar jaar hebben we een hippe dorpsbakker die de heerlijkste büches maakt, met o.a vruchten-, koffie- en chocolade-vullingen. Een minibeetje kapsel, een mooie volle chocolademousse en een hoop stukjes chocoladeschuim, voor een beetje bite. Geweldig! De rest van ons kerstavondmenu was zeer traditioneel. De onnavolgbare terrine van ganzenlever van Ricardo (merry Xmass, Bilbo) met een glaasje Chasselas vielles vignes van Schoffit, een mooie poulet de Bresse uit de oven met een romige saus met morilles (glaasje Isabel chardonnay), kaas (op temperatuur) en de büche (glaasje Rivesaltes van Chapoutier).
Zalig kerstfeest allemaal!!