NIEUW iedere maandag een receptje om de week me te beginnen!
Bruschetta met geroosterde knoflook en doperwten
24 toastjes
1 bol knoflook
150 gram Parmezaanse kaas
250 gram doperwten, bevroren
10 ml citroensap
1 boeren stokbrood
handje roquette (notensla)
olijfolie
Verpak de knoflook in aluminiumfolie en bak 45 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen en maak schoon. Rasp in de keukenmachine de helft van de Parmezaanse kaas. Kook de erwten in een laagje water in 5 minuten gaar. Pureer met het stalen mes in de keukenmachine en voeg geraspte kaas, knoflook, citroensap en zout en peper naar smaak toe. Maal door tot een gladde puree en laat afkoelen.
Snijdt het brood in 24 dunne plakken, besprenkel met olijfolie, bak 10 minuten op een ovenrek in een voorverwarmde oven op 225°C en laat afkoelen. Schaaf met de dunste plakjesschijf de resterende Parmezaanse kaas in plakjes.
A la minute
Besmeer de bruschetta’s met ertwenpuree en beleg met roquette en Parmezaanse kaas.
(uit Smart Cooking met de Magimix)