Ik begin de week altijd met wat groens, gezonde apotheek en we eten al genoeg vlees. Deze broccoli at ik voor het eerst bij het bizar goede Port Sa’id in Tel Aviv.
Een klein eet- en drink-tentje op een pleintje tegenover een synagoge. Paar stoeltjes buiten, klein barretje binnen, ouderwetse pick up met plaatjes, en wellicht het beste eten van de stad. Allemaal super-simpel, allemaal super-lekker. Het aanpalende Santa Katarina lijkt een stuk meer op een restaurant, is ook super-goed, maar geef mij de simpele bordjes van Port Sa’id maar, anytime… (misschien niet het moment om naar Tel Aviv te gaan).
Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 stronk broccoli
- olijfolie
- 5 takjes dille gesneden
- 150 ml crème fraîche
- 1/2 citroen sap en rasp
- grofgemalen peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Stoom de broccoli 8 minuten in de stoomoven of boven kokend water en leg in ijswater.
- Snijd de broccoli doormidden en daarna in meerdere (6) stukken, waarbij je altijd de top aan de stronk houdt.
- Besprenkel de stukken broccoli met olie en grill rondom krokant (een brandrandje mag je zien, echt zwarte stukken niet).
- Meng dille met crème fraîche en breng op smaak met citroen (sap en rasp) en veel peper.