Bij Breda is er ‘s middags om half 5 zowaar nog een tafeltje voor 4 te krijgen rond de klok van 8. Als we binnenkomen zit de zaak mudvol, maar dat weerhoudt “onze” Anne er niet van om ruim de tijd voor ons te nemen. We drinken (nog meer drinken…) een glas en eten een soort mini taco, een kopje bouillon van gerookte tomaat, en een klein balletje, waarna gebrande bonen met een muntdip, en beginnen aan het menu.
Er is hier 1 menu, zoals later in de week ook in Café Modern, maar er is alle ruimte voor uitzonderingen. Het 1ste gerecht is ingelegde schelvis met sjalot, haringkuit, gerookte crème fraiçhe, waterkers vichysoisse en Ratte chips, en meteen helemaal te gek!
De gewokte kailan en choisam met sambal en geraspte verse mierikswortel verdient ook een vermelding, net zoals de ribeye met “mole” beurre noisette, gegrilde mais en gegrilde Padron peper.
De eerlijkheid gebiedt me te vermelden dat het stukje vis wat tussendoor geserveerd werd niet bij me is blijven hangen, en dat tegen de tijd dat we het dessert kregen de aandacht flink was afgedwaald. Nu een week later weet ik het simpelweg niet meer en kan dan wel een foto gaan beschrijven maar veeeel beter is om zelf snel naar Breda te gaan. Toptent!