Het moet er een keer van komen (ik wil het nl. al jaren), naar een concert van André Rieu. Ik ben niet zo van de concerten, grote mensenmassa’s, lang wachten, slecht zicht en beroerde akoestiek. Daarbij verveel ik me snel. Bij André is alles anders, althans dat hoor ik, en zeker op het Vrijthof in Maastricht. Veel ruimte, waanzinnig geluid en als je er op tijd bij bent kun je aan de zijkanten heerlijk eten bij een keur aan restaurants.

We zijn om 12:30 al in Maastricht en gaan eerst lekker lunchen bij Brasserie Harry’s in het Beaumont hotel. Het is een van de eerste zomerdagen, het terras staat uit en we worden aan tafel gezet door een lief meisje die geboren is voor dit vak (ik raad het goed, ze studeert aan de Hotelschool).

Ik start met het Bommerig hoender (da’s kip) met kool van de bbq, mosterd en Parmezaanse kaas. Het ziet er mooi uit, de salade is verstopt onder een laag Parmezaan en blauwe bloemetjes, en is superlekker.

Omdat we niet weten wat de dag verder brengt doen we 2 kleine gerechtjes, de 2de is lamsschouder met couscous, paprika en ras el hanout. Ook lekker!

We zijn in een gezelschap van mensen met een negatief BMI dus de desserts worden overgeslagen maar goddank komt er een prima gevuld koekje bij de koffie.

Het concert ’s avonds beantwoord aan vrijwel alle criteria waarom ik nooit naar concerten ga. De bezoekers worden in aanloop naar het muziekterrein als vee in kleine straatjes bij elkaar gedrukt, het duurt lang voordat er wat gebeurt (van 18:30 tot 21:00 maar dat ligt ook aan het diner), en als er geen mega-schermen waren zag je verdomde weinig. Het geluid, dus ook de akoestiek, is prima.

Het eten, gek genoeg, is ook prima. We zitten bij Gio’s, een kleine Italiaan (ik mag Giovanni zeggen) aan de zijkant van het Vrijthof, die normaal zo’n 100 couverts per avond doet, en dat verdeelt over een uur of 5 want binnen is het niet groot. Vanavond doen ze er 360, weliswaar in één zit, maar toch. Als we gaan zitten staat er wat antipasti op tafel waarbij vooral de gerookte zalm van een opmerkelijk goede kwaliteit is. De cannelloni is prima, net als het rundvlees met tomatensaus, paddenstoeltjes en spinazie, waarna nog een soort van soes met een hoop room(ijs). Allemaal prima!

Het concert is ook prima, maar als ik 4 dagen later het concert van 2023 op de pit zie had ik ‘de grootste fanfare van Nederland’ graag ingeruild voor de gospelgroep van het jaar ervoor, kniesoor die ik ben…

Brasserie Harry’s|Lage Barakken 10|Maastricht


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.