De tocht naar Lille vanuit Normandië is best lang en door een laat vertrek komen we pas rond 19:00 aan. We slapen in het Carlton hotel, wat niet alleen heel centraal ligt maar ook een warm welkom biedt aan onze harige vrienden.

De Brasserie de la Paix is echt om de hoek, in denk 200 meter lopen, en het is een ouderwets cool brasserie’tje. Rode banken van links en rechts en van voor naar achteren, rode stoeltjes, looppad in het midden en aan de wanden een hoop Jugendstil tegeltableau’s en spiegels. Er zit een grote tafel met Nederlandse pensionado’s die weddenschappen afsluiten over wie ik ben (verteld een van de lieve dames me later als ze het aandurft om te vragen wie ik nu toch eigenlijk ben..) en we worden neergezet naast een Belgisch stel die nog even van het leven genieten voordat ze de Chunnel pakken.

De vrouw gaat aan de kir, ik aan de Badoit en we delen een schaaltje oesters met kleine en grote garnalen en langoustines. Allemaal lekker, niet ontdooid, krokant en voldoende.

Ik wil graag de cassolette d’escargots proeven, slakken met paddenstoelen en ruim knoflook, en die is zoals verwacht, prima!!

Ik had eigenlijk zin in zo’n ouderwets schaaltje zuurkool, met worst, spek, jarret, mosterd, the works, maar dat is er niet, alleen in de visvariant. Er is wel een steak tartaar die in de keuken op smaak wordt gemaakt met frietjes on the side. Niet de beste tartaar ever, maar voor 21 piek helemaal top!

Het diner lijkt in niets op wat we de afgelopen dagen hebben gegeten, geen verfijning, noch diepte, want ondanks mijn geklaag was het eten overal best goed, alleen veel te duur en met weinig keuze. Hier is de keuze veel ruimer en zijn de prijzen de helft, ook wel weer eens fijn!

We wandelen naar ons hotel, doen een tukje en rijden de volgende ochtend via de Auchan in Ronq (ga die vooral eens bezoeken, die mega-Super net buiten Lille op weg naar de grens, een mega-Super met bizar veel goede shit, waaronder de kazen. Van de ‘Tôme aux fleurs’ heb ik een week gegeten, niet normaal goed).

Brasserie de la Paix|25 place Rihour|Lille| 🇫🇷


Reacties

  1. Door Erik van Dam

    Mooie couleur locale beschrijving van jou. De gerechten zien er enorm smakelijk uit en zijn ook precies mijn ervaring van eten in Frankrijk. Zo eenvoudig als het is om daar een smakelijke maaltijd voor een fatsoenlijk bedrag aan te treffen, zo moeilijk is dat in ins eigen land.
    Ooit met mijn toenmalige Franse collega’s en één Amerikaan uit eten geweest en tot de stomme verbazing van mijn gewaardeerde Amerikaanse collega, streken wij neer in een kroeg. Aan de enige lange tafel die ze hadden wachtten wij op de dingen die komen gingen, terwijl de stamgasten aan de bar al rokend de dagelijkse gebeurtenissen bespraken. Het eten was bruut eerlijk; stevig op smaak gebrachte grote porties met een goede basis. Mijn Amerikaanse collega was verrukt en wilde emigreren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.