Een icoon binnen de Spaanse horeca, en dan speciaal in Barcelona, Botafumeiro, wat we dan ook “moeten” zien van Robert. We zijn al 2 dagen onderweg, hebben gegeten bij Santa Llucia waar ik zelf de paella heb gemaakt, bij La Sirena voor top-tapas, en bij Compartir in Cadaques. Nu eindelijk klassiek Spaans in een kruip-door-sluip-door restaurant waar zomaar 250 mensen tegelijk kunnen zitten. Ze draaien gemiddeld 1000 couverts per dag en het is hier vis-vis-vis. Fotograaf Rick is blij dat er een biefstukje op de kaart staat, want eet geen vis, ik ga voor garnalencroquetten en de specialiteit, Fruits de Mer à la plancha!

De kroketjes, want dat zijn het, zijn prima. Niks meer en niks minder. 2 kroketjes, geen garnituur en geen saus. Goddank heb ik nog een schaaltje pimentos de padron voor de tafel besteld, dus maken we er nog wat van, maar smaken prima!

Dat kan niet gezegd worden van de fruits de mer. Deels koud, deels taai en voornamelijk veel te gaar. De dure kreeft valt bijna uit elkaar en is droog als gort, de schelpjes zijn rubber, de coquilles (2) zijn ingedroogd, eigenlijk zijn alleen de gamba’s redelijk en de escamarlans (langoustines) gewoon lekker.

De Viñaredo Godello uit Valdeorras, en later de Belondrade y Lurton gaan er prima bij en het is gezellig aan tafel. Wat wil je meer, jammer van de mooie zeevruchten…



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.