Receptje uit mijn Kerstbijbel, vers van de pers en nu al in de 2de druk!!
Ik zou voor dit recept een mix maken van champignons, oesterzwammen, shiitakes en wellicht een paar morilles* als je jezelf wilt verwennen. Als je ze allemaal een beetje op dezelfde maat snijdt komt dat een gelijkmatige garing ten goede.
Prep Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 3 el boter
- 1 el olijfolie
- 750 g paddenstoelen gesneden
- 2 tenen knoflook gesneden
- 1 bos platte peterselie gesneden
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm de helft van de boter met olie en bak hier de met zout en peper bestrooide paddenstoelen in aan.
- Blijf bakken en roeren tot de paddenstoelen bruin worden, zet het vuur zachter en voeg knoflook en resterende boter toe en gaar† nog een paar minuten door tot de knoflook zacht is.
- Haal van het vuur en bestrooi met peterselie
Notities
* Verse morilles in december kan maar wordt tricky. Neem anders gedroogde die je een kwartier in heet water met een scheut cognac legt. Daarna doormidden en vanaf het begin meegaren, ze moeten echt goed gaar worden.
Als je de boel wilt voorbereiden, stop dan de garing als de boter is gesmolten en laat geforceerd afkoelen (in de koeling). Verwarm de paddenstoelen in de boter en maak het recept af.
Je Kerstbijbel is fantastisch leuek ideeen en een goede opzet. Top Julius! verbaast mij niet dat je een tweede druk hebt,