De eerste keer bij Bord’eau was al een feest, als ik moet zeuren dan was het omdat ik niet op tijd weg was, wat ik vantevoren wel had aangegeven. De smaken van chef Richard en souschef Thomas klopten toen, en nu weer. Ik zit met mijn vriend Ferry aan de lunch, doen we veel te weinig, en we kijken uit over het Muntplein. De katten en honden komen naar beneden (het regent), en we starten, na een prachtig amuse-ijsje, met een Tartaar van kalf en inktvis met zure room, geconfijtte aardappel met merg en kaviaar, wow, wat een geweldig gerecht, het zachte merg met die aardappel, de room, de kaviaar, helemaal super. We drinken er een witte Châteauneuf-du-Pape vieilles vignes van Tardieu-Laurent bij, wat een geweldige keuze is van de sommelier.

Er komen een paar tafeltjes bij, o.a. Masterchef Alain met zijn vriend Jacques Pourcel en zijn Nederlandse rechterhand Jamie, die morgen een truffellunch gaan bereiden bij Peter Lute (zie bericht op 18-12).

We gaan door met papardelle van knolselderij ‘Carbonara’ style, met puree van zwarte truffel en Baambrugs spek, waarna blauwe kreeft met garam masala, mango en seizoensgroenten. Het 3de gerect uit het “lunchmenu” is rode mul met ‘jus bécasse’, jus van de lever, met een waterkerssalade.

 We gaan naar het pièce, Hollandse hazenrug met Brussels lof, gebrande cacao en saus “Royale”, waar we de Sideral van Altaïr drinken (Chili, 2005). Prachtig gerecht, perfect gedoseerd, mooie presentatie, koken op hoog niveau.

We “moeten” het nieuwe dessert nog proeven, hebben de kaas al afgeslagen, dat “lunchmenu” is natuurlijk lichtelijk overdreven want het is best veel, maar ja, het is ook best lekker, wat zeg ik, het is ongelooflijk goed allemaal.

Goed, genoeg superlatieven, we sluiten af met de clementine ‘moelleux’, een nagemaakte mandarijn met mousse van tonkabonen en Mandarine Napoleon, stukjes citrus en een crunch, werelds!



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.